Rally-Lex – en fælles samling af ord og begreber i rally.

Er du ny i rallyfamilien, kan du ryste på hovedet af ord og begreber som pinde, øvelsesområde, dansefødder og IB’er. Er du en rutineret rallyonkel eller -tante, ser du det som det mest naturlige ikke at ville tage IB med hjem.

Rally-Lex har konstant vokseværk og vil med tiden  vokse sig stor og omfangsrig med nede-på-jorden- forklaringer af rallysportens mange ord og begreber.

Hjælp os med at hjælpe!

Send os dit bidrag af sære ord og vendinger i rally. Skriv et par linjer på ”rigtig-dansk”, så den nye rallyhundefører har en chance for at kunne tale med.

Du sender dit forslag via linket “Indsend forslag” øverst eller nederst i vores Rally-Lex.

HHV's Rally-Lex

Rally-Lex

Der er 5 ord, der starter med bogstavet S i dette leksikon.
Sideskift
Her er tale om at hund skal skifte fra at være f.eks på venstre side af fører til at være på højre side eller omvendt, altså skifte fra at være på højre side af fører til at være på venstre side af fører.

Ståben
Betyder at du skal starte med det ben, der ikke er ind imod hund. Vi bruger det, når vi skal lave en øvelse, hvor din hund skal blive dér, hvor den er, mens du flytter dig, f.eks. hvis du skal forlade hunden og kalde den ind ved næste skilt.

Stationær øvelse
En øvelse hvor fører stopper op. I modsætning til en flowøvelse.

Stillingsskift
Når hunden på stedet skifter fra en stilling til en anden. Dvs. skifter mellem sit – stå – dæk.

Synkron
Samlet betegnelse for øvelserne 18-19-20 og 124, Synkron til højre og venstre, tulipan og springvand. Fælles for øvelserne er, at de er retningsændringer som foretages lige foran skilte. Hund og fører udfører deres vending helt synkront.


Indsend et forslag